Studiemiljö

På Chalmers finns det stor variation på studiemiljö. Tycker man om riktigt tysta miljöer finns det grupprum på flera ställen och vill man ha en livligare miljö finns större studierum. Maskinhuset har också ett mysigt studentdrivet café, Bulten, som erbjuder ett brett utbud på både fika och mat. Ryktet säger att Bulten har Chalmers godaste kaffe. Gemensamma studielokaler har man tillgång till dygnet runt, vilket ger en möjligheten att planera sin studietid efter eget behag.

Föreningar

Utanför studierna finns det ett stort föreningsliv på Chalmers. Maskinsektionen har föreningar för bland annat pubverksamhet, jämlikhet, arbetsmarknadsrelationer, idrott och studiefrämjande. Vidare finns det fler föreningar under studentkåren med allt från körsång och musik till ljud och bild, kulturfrämjande och festarrangeande. Vad man än har för intressen så finns det en förening som passar. Föreningarna håller bland annat i olika arrangemang under årets gång. Utöver det kan arbetet vara att göra studietiden bättre för studenter eller möjliggöra kontakter inom arbetslivet. Engagemang i föreningar är frivilligt och man kan enbart njuta av olika arrangemang om det faller en i smaken. Här kan du läsa mer om maskinsektionens olika föreningar.

Boende

Göteborg är en stor stad som erbjuder olika boendemöjligheter. Studentboenden går att hitta via bland annat Chalmers Studentbostäder och SGS (Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder) och det är väldigt bra att ställa sig i kö redan idag. Det är gratis och tar endast fem minuter. Att bo i andrahand är också vanligt och går bland annat att hitta via sociala medier exempelvis boendesidor på Facebook. Om du funderar på att söka utbildning i Göteborg är ett hett tips att ställa dig i kö hos någon eller flera av de nämna hyresvärdarna.