Evenemang

För dig som är nyfiken på civilingenjörsprogrammet maskinteknik finns ett antal tillfällen att besöka oss på maskin och få prata med studenter. Här kommer en lista av de evenemang som kommer under läsåret. Vill du veta mer om något av evenemangen kan du även besöka vår Instagram eller Facebook, där läggs det upp information när evenemangen närmar sig. Vissa förändringar kan förekomma men vi uppdaterar informationen både på hemsidan och sociala medier löpande.

Besöksdag – 5:e december

Söndagen den 5e december klockan 12-16 öppnar maskinsektionen dörrarna för alla intresserade. Här får du möjligheten att träffa studenter, testa på olika aktiviteter, träffa studentdrivna föreningar och lära dig mer om maskinteknikprogrammet på Chalmers. (OBS Anmälan har stängt)

Tjejkväll – 12:e februari

Är du en teknikintresserad tjej som funderar på att söka Maskinteknik, Teknisk design, eller Automation och mekatronik? Då är detta ett perfekt tillfälle för dig att få träffa studenter från samtliga tre programmen på en gång. Under eftermiddag kväll (kl 14:00-20:00) kommer du att få en inblick i hur det är att plugga på Chalmers och träffa studenter från olika föreningar. Vi bjuder dessutom middag så se till att anmäla dig! Anmälan stänger 6/2, hoppas vi ses där!

  Chalmersdagen – 3:e mars

  Chalmersdagen är en heldag där du får se Chalmers som helhet och träffa både studenter och alumner från universitetets samtliga program. Det kommer hållas rundvandringar kring campus så att man kan lära känna området lite bättre. Under hela dagen finns det studievägledare på plats som du kan ställa så många och svåra frågor du vill till. Det är drop-in som gäller, så ingen anmälan krävs! Mer information om evenemanget hittar du på Chalmers hemsida (eller Facebook).

  Besökskväll online – 24:e mars

  Då Chalmers tar in studenter från hela landet och inte alla har möjligheten att ta sig till Göteborg för en besökskväll erbjuder vi även ett online evenemang där det kommer hållas presentationer och alla gäster får möjlighet att ställa frågor.

  Besökskvällen kommer att ske via Zoom och ingen anmälan krävs. Länken till evenemanget kommer publiceras här på hemsidan, samt skickas ut till alla som anmält sig för att få notis om evenemang (se formulär längst ner på sidan). Länken kommer ut samma dag som evenemanget och det är en bra idé att ladda ner Zoom i förväg.

  Öppet hus – 2:a april

  Öppet hus är din sista möjlighet att besöka oss på maskinteknik innan ansökningsperioden är över. På öppet hus får du se de lokaler som studenterna på Maskinteknik huvudsakligen använder sig av i sin vardag. Det kommer även hållas presentationer av både studievägledare, programansvarig, samt studenter med möjlighet att ställa frågor. Ingen anmälan krävs!

  Få notis när anmälan till evenemang släpps